11 Şubat 2012 Cumartesi

Bienenstich (Ari sokmasi) alman pastasi

 


Mayali hamuru icin:
250 gr. un
100 gr. süt
10 gr. yas maya
35 gr. tozseker
1 yumurta
1 yumurta sarisi
1 tutam tuz
1 paket vanilya

üzeri icin:
40 gr. tozseker
40 gr. bal
65 gr. tuzsus tereyag
25 gr. sivi krema
100 gr. file badem

arasi icin: hazir pasta kremasi

yapilisi: Ilik sütü ve diger hamur malzemelerini gûzel bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz. (civik olursa un ekleye bilirsiniz) Yuvarlak sekil verip strecfilme sarip 1 gece buzdolabinda bekletiyoruz. Ertesi gün 28 cmlik tepsiye yagli kagit serip hamuru tepsiye alip elimizle bastirarak yayiyoruz 10-15 dakika tepside mayalandiriyoruz.
üzeri: Seker, bal, tereyag, ve kremayi bir ufak tencereye alip 5dakika kaynatiyoruz. Ardindan file bademleri ilave edip karisitirip biraz sogumaya birakiyoruz ve hamurun üzerine güzelce yayiyoruz. 220° isitilmis firinda 20-25 dakika üzeri kizarana kadar pisiriyoruz. Kekimizi soguduktan sonra ortadan 2ye bölüp arasina hazirladigimiz pasta kremasini yayiyoruz ve üzerini kapagini dilimlere kesip üzerine yerlestiriyoruz... AFIYET OLSU....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder