11 Şubat 2012 Cumartesi

Dalgali visneli pasta (Donauwelle)


30cm * 40cm capinda tepsi

hamuru icin:
250 gr tuzsuz tereyag
200 gr tozseker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
5 yumurta
100ml süt
375gr un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi süt
1 kavanoz konserve visne
üzeri icin:
2 paket kremsanti
400ml süt ve üzerine serpmek icin kakao

yapilisi:
Yumsamis tereyagini, tozseker, vanilya ve tuz ile krema kivamina gelene kadar cirpiyoruz. Yumurtalari yarim dakika arayla teker teker iave edip cirpiyoruz. Sütü ilave ediyoruz. kabartma tozuyla unu karistirip 2 kerede malzemeye ilave edip az karistiriyoruz. Hamurdan 3te 1ini ayirip ayri bir kapta kakao ve 2 yemek kasigi süt ile karisitiriyoruz. 1 beyaz 1 kakaolu hamurumuz var, önce beyaz hamuru yaglanmis unlanmis tepsimize yayiyoruz, sonra kakaolu hamurumuzu beyaz hamurun üzerine yayiyoruz. Visneleri hamurun üzerine diziyoruz. 175° önceden isitilmis firinda pisiriyoruz. (Kek kaliptan cekince pismistir sayilir) Kekimizi sogutuyoruz, biryandan kremsantimizi süt ile cirpiyoruz buzdolabinda biraz bekletiyoruz. (Ben genelde 5 dakikaligina buzluga atiyorum) Sogumus olan kekimizin üzerine kremsantiyi güzelce pürüzsüz yayiyoruz, catalla dalgalar ciziyoruz, pesinden kakao serpiyoruz buzdolabinda muhafaza ediyoruz... Afiyet Olsun.... Not: pasta ertesi güne kaldimi daha lezzetli oluyor:)  






 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder