11 Şubat 2012 Cumartesi

Ekler pasta

Ekler pasta

  
10-12 ekler için
Malzemeler:
80 ml süt
80 ml su
70 gr tereyağı
1 büyük tutam tuz
10 gr tozşeker
100 gr un
2 yumurta

İçi için: 3 su b. süt
4 tepeleme yemek k. un
1,5 çay b. tozşeker


Uzeri için:
100 gr bitter cikolata
100 ml sıvı krema

Yapılışı:
Tencereye süt, su, tereyağını, şekeri ve tuzu koyup ocak üstünde orta ateşte tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 2-3 saniye kaynaşıyoruz. Ocaktan alıp unu bir kerede ilave edip, önce yavaş karıştırıp ardından hızlı karıştırıyoruz. Tekrar ocağa alıp, tencereye yapismayana kadar karıştırıyoruz (yaklaşık 30 saniye 1 dakika sürüyor). Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak ılımaya bırakıyoruz. Yumurtaları çatalla yada küçük çırpma teliyle çırpıyoruz ve yavaş yavaş hamura ilave edip, krema gibi bir hamur elde ediyoruz. Kasıktan yavaşça akıyorsa hamurumuz hazırdır demek.

Hamurumuzu büyük uçlu şanti poşetimize doldurup uzun şeritler sıkıyoruz, her seferinde bıçağın ucunu islatip hamurumuzu daha düzgün olması için kesiyoruz. 150 derece ısıtılmış fırında 55 dakika pişiriyoruz.

Eklerimiz pişerken içinin kremasini hazırlayalım. Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alıp orta ateşte katilasana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alıp biraz soğumaya bırakalım.
Kremamizi şanti poşetine yada şanti şırıngasına doldurup uzun ince iğne ucuyla eklerimizin ucuna batirip kremayi icine sıkıyoruz.
Üzerine 100 ml sıvı kremayi ufak tencerede isitip (kaynatmiyoruz) ocaktan alıyoruz, çikolatalarımızı ufak parçalara bölüp kremaya katip karıştırarak pürüzsüz hale getiriyoruz. Çay kasığı yardımıyla eklerimizin üzerlerine düzgünce sürüyoruz. Buzdolabında muhafaza ediyoruz... AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder