15 Şubat 2012 Çarşamba

Elmali seker (Liebes Apfel)



10 tane tahta çubuk
10 tane kirmizi ufak elma
1 kg tozseker
250 ml su
yarim cay kasigi kabartma tozu
kirmizi gida boyasi

hazirlanisi: Önce elmalarimizi güzelce yikayip, kurulayip saplarini çikrtiyoruz, ve çubuklari alt kizmisndan içlerine geçiriyoruz. Kare firin tepsimize streç film sererek sivi yagla yagliyoruz.

Tozsekerle suyu tenceye alip, sekeri çözülene kadar orta ateste karistiriyoruz. Sekeri çözüldükten sonra kabartma tozunu ve gida boyasini ekleyip karistiyoruz. Tencerenin kenarlarinda birikmis olan seker kirintilarini islak fircayla siliyoruz. Kaynamaya basladiginda karistirmadan 10-15 dakika kadar kisik ateste kaynatiyoruz. Eger seker dereceniz varsa tencerenin icine koyup 138° dereceye ulastiginda hemen ocaktan aliyoruz ve elmalarimizi teker teker sekerleyip süzdükten sonra streç filmin üzerine alip oda sicakliginda donmasini bekliyoruz.... (dikkat sekerimizi fazla isiya ulastiginda sekerlenebiliyior oyüzden dereceyle çalismanizi tavsiy ederim) AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder