10 Şubat 2012 Cuma

Ev usulü Lahmacun


Ev usulü Lahmacun


hamuru için: 20-25 adet cikiyor
1 kg un
1yemek kasigi tuz
1 pkt yas maya
alabildigi kadar su

üzerine:
yarim kg kiyma
3 domates
3 sivri biber
1 iri sogan
maydanoz
karabiber, kirmizi pul biber, tuz
2-3 yemek kasigi biber salçasi
2-3 yemek kasigi siviyag

yapilisi:
önce hamurumuzu hazirlayalim, içini hazirlayana kadar hamuru mayalanir. Bir kaba unun tamamini bosaltin üzerine tuzu ilave edin, yasmayayi ilik suyla eritin una ekleyim. Yumsak hamur elde edene kadar su ekleyerek yogurun ve mayalandirmaya birakin.
Simdi iç malzeyei hazirlayalim. Domates, biber, sogan ve maydanozu rondoya vuralim kiymayla karistirip baharatlarini salcasini siviyafini ekleyelim.
Hamurumuzu 20-25 bezeye bölelim. Tatli tabagi büyüklügünde açalim üzerine kiymadan sürelim, kizgin tavada üzeri kapali pisirelim. Bu sekilde bitene kadar devam edelim. AFIYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder