17 Şubat 2012 Cuma

Gök-Kuşağı kek

Kekimin içi istedigim gibi olmadigi için, size nasil daha güzel bir görünüm elde edebileceginiz tarif anlaticam.... ama tadindan süpheiz olmasin :)
Malzemeler:

 165gr yumşakmiş tuzsuz tereyağı
125gr tozşeker
1 paket vanilya
1-2 damla vanilya aroması
1 tutam tuz
1 buçuk çay bardağı süt
3 yumurta
250gr un
Yarım paket kabartmatozu

 

3 çeşit gıda boyasından 6 çesit renk hazirlicaz
gereken gida boyalari:Kırmızı, sarı, mavi,  
ayriyekten hazirlicamiz renkler:turuncu, yeşil, mor 

üzeri için:
yarim paket beyaz cikolata 
mavi gida boyasi
1 yemek kasigi siviyag
1 paket kremsanti (santimizi 100 ml soguk süt ile çirpiyoruz)

yapilisi:
yumşamiş tereyağını tozsekerle, vanilyayla krema kıvamına gelene kadar cirpiyoruz, vanilya aromasını ve bir tutam tuzu ilave edip, yumurtalari teker teker cirparak ilave ediyoruz. Un ile kabartmatozunu karıştırarak malzemeye eleyerek karisiriyoruz (ciprmiyoruz). Kek hamurunuzu 7ye bölüyoruz, bir tanesini sade bırakıp diğer 6sina tek tek renklendiriyoruz.
Hazirlicamiz renkli kekler icin: 
1. hamura kirmizi gida boyasi ekleyip karistiralim,
2. hamura  kirmizi ve sari gida boyasi ekliyoruz sonuç turuncu olcak,
3. hamura sari gida boyasi ekliyoruz,
4. hamura sari ve mavi ekliyoruz sonuç yesil olcak,
5. hamura mavi ekliyoruz, 
6. hamura mavi ve kirmizi ekliyoruz sonuç mor olcak.
Önce sade hamuru kalıbımıza koyuoruz ardından 1 kırmızı, 2 turuncu, 3 sarı, 4 yeşil, 5 mavi, 6 mor hamurumuzu koyup, 180 C derece isitilmis fırında 20-25 dakika pişiriyoruz ( pişmesin süresi fırından fırına değişebilir oyuzden kekinizin pistigini kurdanla tespit edınız).

Son olarak kekinizi istedigini gibi süsleyebilirsiniz, ben cikolatayi benmari usulü eritip kekin üzerine sürdüm ve kremsanti ile bulutlar yaparak süsledim...

Benmari usulü Cikolata hazirlanisi:

derin bir tencerede su kaynatiyoruz, kaynadiktan sonra icine cam kase koyup cikolatalarimizi kirip içine koyuyoruz, dikkat edinki içine su kacmasin cikolataniz ziyan olabilir. Cikolata erimeye baslayinca 1 yemek kasigi sivi yag  ve mavi gida boyasi ilave ederek karistiriyoruz. Tamamen erimis olan cikolatamizi kekimizin üzerine fircayla sürüryoruz. Kremsanti ile bulutlar yapiyoruz. Buzdolabinda donmasi için bekletiyoruz... AFIYET OLSUN...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder