11 Şubat 2012 Cumartesi

Gül pogaça



(10-14tane için)
Hamur malzemeleri: 1,5 su b. ılık süt
1 su b. Sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üstüne)
1 paket toz maya
1 yemek k. tuz
1 yemek k. tozseker
2 yemek k. sirke
Aldığı kadar un (yaklaşık 7-8 su b.)

İcine: bir kalıp beyaz peynir

Yapılışı: un maya hariç bütün malzemeleri karıştırın, sonra toz mayayla unu ekleyip kulak memesi yumsakliginda bir hamur elde edin ve üzeri kapali 2saat mayalandirin.

Mayalanmis olan hamurunuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı kare seklinde acıyoruz, iki tanesini kapak olarak kullanıyoruz, yani iki kare hamurun üzerine peynirleri yayıyoruz ve diğer iki kare hamurları üzerlerine örtüyoruz. Merdaneyle çok bastırmadan üzerlerinden geçiyoruz. Kenarlarını ellerimizle bastırıyoruz.
İnce üzen şeritler kesiyoruz. Gül seklini çevirerek burkarak simit sarar gibi şekillendiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tepside yarım saat daha mayalandiriyoruz. 180 isitilmis fırında üzeri kizarincaya kadar pişiriyoruz... AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder