11 Şubat 2012 Cumartesi

Havuçlu cezerye




malzemeler:
2 adet orta boy havuc
1 su b. su
1 su b. tozseker
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
2 corba kasigi margarin
1 cay bardagi kirilmis ceviz
hindistancevizi

yapilisi: Havuclari soyup rendeliyoruz. Bir tencerenin icerisine aliyoruz. Toz sekeri, suyu koyup ocagin altini yakiyoruz. Havuclari iyice pisene kadar kaynatiyoruz. Kivami macun kivami gibi olacak. Ocaktan alip icerisine bisküvileri kiriyoruz. Vanilyayi, cevizi, margarini koyup tahta kasikla agir agir karistiriyoruz. Kivami koyu olmasi gerekiyor. Hazirladigimiz harci sogumaya birakiyoruz. El dayanabilcek isiya geldiginde ceviz büyüklügüne yakin elimizle yuvarliyoruz. Daha sonra hindistan cevizine buluyoruz.. Servis tabagina diziyoruz. AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder