11 Şubat 2012 Cumartesi

Katmer Pogaça

 


Hamuru için:

2 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 çay b. Sıvıyağ
1 çay b. Süt
1 su . Su
1 paket kuru maya
1 çay k. Mahlep
2 tatli k. Tuz
Alabildiği kadar un

Ara katları için: eritilmis tereyağı
nişasta

İcine: beyaz beynir

Yapılışı: su, sıvıyağ, süt ve 2 yumurtayi (1tanesinin sarısı hariç) karıştırıyoruz. Üzerine 1 çorba k. Tozseker, kurumaya, mahlep ve tuzu katip unu eleyerek yumsak bir hamur yoguruyoruz.
Hamuru 7 adet bezeye bölüp, nisastayla tatli tabağından az daha büyük ince acıyoruz.
Her birinin arasina eritilmis tereyağı sürüp, bezerleri üst üste koyup merdaneyle genişçe acıyoruz.
Hamuru üçgenlere kesip, peynir koyup rulo yapıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, yarım saat tepside mayalandirip, 180 derece isitilmis fırında uzeri kizarincaya kadar pişiriyoruz... AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder