13 Şubat 2012 Pazartesi

Lazanya





Malzemeler:
16 dilim lazanya makarna
rendelenmis kasar
ince kiyilmis maydanoz


iç harci için:
1 kuru sogan
500 gr kiyma,
1 yemek kasigi salça
tuz, karabiber, kirmizi pulbiber
Besamel sosu icin:
6 su bardagi süt
4 yemek kasigi un
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
tuz, karabiber, muskat

yapilisi: Lazanya makarnalari hasli suda 3-4 dakika bekletiyoruz. Bu sirada kiymali harcimizi hazirlayalim. Soganimizi ince ince dograyip biraz kavuruyoruz, ardindan kiymamizi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra salcamizi ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Baharatlarimizi ilave edip karistirip kenara aliyoruz.

Besamel sos hazirlanizi/
Sütü bir tencereye alip ununu bütütn malzemeleri ekleyip orta ateste katilasana kadar karistirarak piisiriyoruz.

Dikdörtgen borcamimiza 3 tane lazanya makarna diziyoruz, üzerine besamel sos, sonra kiyma harci, ardindan kasar rendesi ve biraz maydanoz koyup diger 3 lazanya makarnamizi üstlerine dösüyoruz, bu islemi makarnalar bitene kadar tekrarliyoruz,

3 katdan olusuyor. 4.cü katina yani en üstune besamel sosu döküp rendelenmis kasar koyuyoruz ve 200° C isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisiriyoruz. Dilimleyip sicak servis ediyoruz... AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder