11 Şubat 2012 Cumartesi

Makaron 2ci denemem süper


90 gr. Yumurta aki
1 tutam tuz
30 gr. Tozseker
200 gr. Pudrasekeri
110 gr. Badem tozu
Toz gıda boyası (istediğiniz renk olabilir)

Yumurta aklarının ölçüsünü 90 gr. olmasina dikkat edelim fazlasini elektronik terazeniz varsa ölçüp alalım çünkü fazla sıvı makaronlarda çatlaklar oluştura bilir.

Sıvı gıda boyası kullanmak isteyen badem tozuna eklesin ve bir kaç saat kuruması için bekletilsin. En ufak sıvı miktarı makaronlarin özelliğini kaybedebilir. Tavsiyem toz gıda boyası kullanmanız.

Yapılışı: badem tozunu daha pürüzsüz olması için rondodan geçirin. Pudra şekerini ekleyip, çay kasığı ucuyla gıda boyanızı ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarını 1 tutam tuz ile tam köpürtmeden çırpın, sonra yavaş yavaş seker ekleyip hızlı ayarda kar beyaz olana kadar çırpın. Yumurta beyazına bıçakla çizik atıp çizik kaybolmuyorsa ve kabinizi ters çevirip malzeme tutunup düşmüyorsa hazirdir demek.
Kasık kasık yumurta köpüğünü badem tozuna ekleyip yavaşça yedirin. En sonda parlak hafif akıcı çok değil bir makaron hamuru elde edin.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serip, malzemeyi düz ucu olan şanti poşetine doldurup aynı eşitte aralikli 2.5cm-3cm capinda yuvarlaklar sıkın. Makaronlarinizi pişirmeden önce 45 dakika dinlendirip üzerlerinin kurumasını sağlayın. Parmaginizla hafifçe dokunup, parmağınıza yapışmıyorsa pişmeye hazirdir demek.
Firininizi havalı ayara alıp 140 dereceye ısıtın ve makaronlari 12-15 dakika pişirin.
Tepsimizi firinidan alıp yağlı kağıt üzerinde olan makaronlari kagidiyla birlikte tepsiden çekiyoruz ve tepsimize suyla islatiyoruz, makaronlu yağlı kagitimizi tekrar tepsimize geri alıyoruz ki makaronlarin kağıttan kolay çıkmalarına yardımcı olacaktır. Makaronlar soguduktan sonra aralarına reçel, cikolata veya istediğiniz krema hazırlayıp koyabilirsiniz. Yalınız servis etmeden daha yumsak ve çıtır olması için 48 saat buzdolabında muhafaza ediniz sonra servis yapınız... AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder