11 Şubat 2012 Cumartesi

Mini portakal rüyalari


Yarisma sebebiyle sectigim bu tarif için sevgili "mutfaktanmiskokular.blogspot.com"a sevgiler...
Mini portakal rüyaları

Malzemeler :

12mini kalıplar (cember) 8cm çapında, yağlı kağıt

Keki için:

3 yumurta
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi portakal suyu
1 su bardagi tozseker
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
Aldigi kadar un

Kremasi icin:

3 kutu sivi krema
3 paket krema sertlestirici
250 gram mascarpone (labnede olabilir)
250 gram süzme yogurt
1 paket vanilya
3 yemek kasigi tozseker

Üzeri icin :

Dilimlenmis portakal

3 paket sade tart jölesi
240 ml portakal suyu
4 yemek kasigi seker
(not: tart jölenizi paketin üzerinde yazildigi sivi miktarina göre ayarlayin cünkü her tart jöle paketinin sivi miktari ayni degil. En fazla 250ml sivi miktari icerecek kadar tart jölesi kullanin)


Yapilsi :

Yumurta ve sekeri iyice çirpiyoruz, siviyagini, portakal suyunu ve vanilyayi ilave edip tekrar çirpiyoruz.1 tane portakalin kabuklarini soyup, minik minik dograyip kek hamuruna ilave ediyoruz.
Unu kabartma tozunla karistirp malzemeye ilave edip az çirpiyoruz, kare firin tepsisine yagli kagit serip, mini kaliplari yaglayip tapsiye alip kek hamurunu kaliplara esit sekilde döküyoruz. (2.secenek: düz bir yaglanmis fırın tepsisine kek hamurunu yayip, pisirip mini kaliplarla yuvarlaklar çıkarta bilirsiniz).
180 derecede önceden isitilmis firinda yaklasik 30-40 dakika kadar pişiriyoruz. (kekin kalıplardan çektiğini görürseniz kek pismistir demektir).

Keklerimizi soğutalım.
Bu arada kremayi ve krema sertlestirici ile iyice çirpip krem santi kivamina getirelim.
Mascarpone ve yogurdu 3 yemek kasigi toz seker ilave edip karıştıralım.
Kremanin içine katip birbirine yedirelim.
Soğumuş olan Keklerimizi kaliplarindan çıkarıp, kaliplarimizi yikayalim ve seritler halinde kaliplarimizi kaplicak sekilde yagli kagit keserek kaliplarimizi icinden kaplayalim ve kekimizin uzerine gecirelim.
Kremayi keklerimizin üzerine eşit sekilde yayalım.
Portakalımızı yuvarlak sekilde yarım santim kalınlığında keselim ve kremanin üzerine yerleştirelim.

Tart jöleyisini 240 ml portakal suyunla karıştırıp, ocağa alip kaynatiyoruz, ilk kaynamaya basladiginda ocakta alıp, yavaşça kasikla pastalarimizin üzerlerine döküyoruz.
Yaklaşık 4-5 saat yada bir gece buzdolabinda bekletip kaliplarindan cikartip ve yagli kagitlarini cikartip cikolata ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder