11 Şubat 2012 Cumartesi

Patates mantisi

 



malzemeler:
5-6 adet patates
maydanoz
1 kase yogurt
3 dis sarmisak
1 tatli kasigi salca
tuz

hazirlanisi:
Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tuzlu suya tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
Patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içesisi oyuk olacak şekilde şekillendirin.
Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarmısakları atarak karıştırın.
Patateslerin oyuk kısımlarını yoğurt ile doldurun.
Üzerine de yağda salça kızdırarak dökün.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder