11 Şubat 2012 Cumartesi

Patatesli Havuç


4 adet patates
2 çorba k. Süt
1 çorba k. Tereyağı
100 gr. rendelenmiş kaşar
1 tatli k. biber salçası
tuz, karabiber
dere otu uçları için

Üzerine: yoğurt, mayonez, dereotu ve pulbiber

Yapılışı: patatesleri haşlayıp, üzerine tereyağı, tuz, karabiber, süt ve kaşarları ekleyip, patatesleri güzelce püre haline gelene kadar ezip salçasini ekleyip karıştırıyoruz. Püreden elimize alıp havuç sekli verip uç baş kismina dereotu yerlestiriyoruz. Havuçlarin üzerine biçakla çizgiler çiziyoruz. Üzerine yogurt karışımından döküp, pulbiber serpip süslüyoruz, servise hazir hale gelmiştir... AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder