10 Şubat 2012 Cuma

Peynirli simit

Peynirli simit


malzemeler:
4su bardagi un, 1paket kuru maya, yarim cay bardagi siviyag, 1tatli kasigi tozseker, 1tatli kasigi tuz, 1corba kasigi kasar rendesi ve beyaz peynir karisimi, 1cora kasesi susam, üzüm pekmezi suyla karisik, alabidigi kadar ilik su.

yapilisi:
Karistirma kabina unu, mayayi, tozsekeri ve tuzu koyup karistiriyoruz. Sonra siviyagi ve alabildigi kadar ilik suyu ilave ederek kulak memesi yumsakliginda bir hamur elde ediyoruz. Ardindan hamuru 9 bezeye bölüp, tezgahin uzerinde elimizle aciyoruz (resimde gösterdigim gibi). Sonra üzerine peynir harcimizi koyup, katlayip rulo seklinde sariyoruz. Ve hamuru elimizle ileri geri yaparak rulomuzu enine uzaltiyoruz, pesinden simit sekli veriyoruz, sonra pekmez su karisimina batirip susama buluyoruz ve yaglanmis tepsiye diziyoruz.10 dakika tepside dinlerdiriyoruz. 190°derece isitilmis firinda kizarana kadar pisiriyoruz.... Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder