11 Şubat 2012 Cumartesi

Pizza... ton balikli yada tavuklu

Pizza... ton balikli yada tavuklu

 

Hamuru için:
400 gr un
1 pkt yas maya (42gr lik)
1 çay k. tozşeker
2 çay k. tuz
200 ml ılık su
4 yemek k. sıvıyağ

Uzeri için: (ton balıklı)

200 ml domates püresi
2 kutu ton balık
kekik
rendelenmiş kaşar peyniri


(tavuklu için)
200 ml domates püresi
2 haşlanmiş tavuk göğsü
1 konserve mantar dilimlenmiş
2-3 ince doğranmiş yeşil biber
rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Mayayı 200 ml suda eritiyoruz. Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Unu eleyerek yumsak bir hamur elde ediyoruz. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalandiriyoruz.
Yuvarlak yada kare (isteğe bağlı) tepsimizi sıvı yagliyoruz, hamurumuzu direk tepsiye alıp elimizle tepside acıyoruz, çatalla delikler batırıyoruz.
Üzerine domates püresini kasikla güzelce yayıyoruz. İstediğimiz iç harcını koyup kaşarlayip 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz (yaklaşık 15-20 dakika ama bu fırına göre değişebilir) sıcak servis ediyoruz... AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder