10 Şubat 2012 Cuma

Porsiyonluk köstebek pastasi

Porsiyonluk köstebek pastasi


malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi tozseker ( bir parmak eksik)
1/2 su bardagi su
3 yemek kasigi kakao
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kremasi icin:
3 su bardagi süt
4 yemek kasigi un (tepeleme)
5 yemek kasigi tozseker
1 paket vanilya
1 tatli kasigi margarin
hindistancevizi (istege göre)
1 muz yada istege göre baska meyve cesitleri
yapilisi:
Yumurtalari ve sekeri beyazlasana kadar çirpin, su ekleyip hafif karistirin. Unu, vanilyayi ve kabartma tozunu eleyerek karistirin. Yaglanmis bir tepsiye dökün (30 a 40 çapinda). Önceden isitilmis 150° firinda pisirin. Keki firindan cikartin sogumaya birakin.
Süt , un ve sekeri pisirin ve sogumaya birakin. Vanilya, margarin ve hindistanecevizini ilave edip 3-4 dakika cirpin. Sonra meyveyi ufak ufak dograyip malzemeye ekleyin.
Kek soguduktan sonra çay bardagiyla yuvarlaklar cikartin. Geri kalan keki rondoya vurun ufalansin. Yuvarlaklar üzerine bir yemek kasigi kremadan koyun ve ufalanmis olan kekin üzerine atip kekleyin, elinizle yuvarlayin. 1 gece buzdolabinda bekletin... AFIYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder