10 Şubat 2012 Cuma

Porsiyonluk meyveli pasta


Porsiyonluk Meyveli Pasta 



pandispanyasi icin: 

150gr margarin
1bucuk cay badagi tozseker
1paket vanilya
1tutam tuz
3yumurta
1bucuk su bardagi un

yarim su bardagi nisasta


2silme tatli kasigi kabartma tozu



kremasi icin:
3su bardagi süt
4corba kasigi tepeleme un

1bucuk su bardagi tozseker



üzeri icin: istege göre meyve cesitleri
 

yapilisi:
Margarini iyice mikserle krema kivamina gelen kadar cirpin. Azar azar tozsekeri ilave edin. Vanilya ve tuzu ilave edip cirpmaya devam edin. Yumurtalari teker teker ilave edin, her bir yumurta icin yarim dakika cirpin. Unu, nisastayi ve kabartma tozunu bir kapta karistirip, yumurta karisimina eleyerek ilave edip karistirin. Malzemeyi tart kalibina bölüserek dökün. önceden isitilmis 180° derece firinda 15 dakikaya yaklasik pisirin. Ardindan krema malzemelerini bir tencereye koyup karistirarak katilasana kadar pisiriyoruz. Pisen tart keklerinin üzerlerine yayiyoruz. Meyveyle süslüyoruz. üzerine tart jöleside sürebilirsiniz yada santiylede süsleyebilirsiniz.... AFIYET OLSUN... (ortalama 12tane cikiyor)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder