22 Mart 2012 Perşembe

Beyaz çikolata mousslu spaghetti pasta


keki icin:

100 gr yumsak margarin
1 çay bardagi tozseker
yarim paket vanilya
2 yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kasigi kakao
1 su bardagi un
1 yemek kasigi nisasta
1 tatli kasigi kabartma tozu

kremasi için:

340 gr beyaz çikolata
180 ml sivi krema
350 ml süt
2 paket kremsanti
1 paket vanilya
4 yaprak helal sigir jelatini
45 ml su

üzeri için:

1 paket kremsanti
150 ml süt
sari sivi gida boyasi
çilek reçeli
beyaz çikolata rendesi

yapilisi:

26 cm lik bir pasta cemberimize yagli kagit seriyoruz ve firinimizi 180°C isitiyoruz.
 Kekimizin hazirlanisi: margarini mikserle güzelce çirpiyoruz, azar azar sekeri ilave edip cirpmaya devam ediyoruz. Vanilya ve 1 tutam tu ilave ediyoruz. Yumurtalari teker teker ilave edip her biri için 30 saniye çirpiyoruz. Unu nisastayi ve kabartmatozunu karisitirip, eleyerek malzemeye karistiriyoruz (çirpmiyoruz) kalibimiza döküp isitilmis firinda yaksalsik 10 dakika pisiriyoruz. (pisme süresi firina göre degisebilir, kurdanla kekinizin pistigini tesit ediniz). Pisen kekimizi sogumaya birakiyoruz.

Krema hazirlanisi:

Kremayi bir cam kaseye alip, beyaz cikolatalarimizi ufak ufak kirip içine katiyoruz. Bir tencereye su koyup kaynatiyoruz ardindan kreme ve çikolata dolu kasemizi tenceye alip kisik ateste benmari usulü eritiyoruz (dikkat edin kasenin içine su kaçmasi). çikolatalar erineyene kadar bir yandan ufak bir tava yada tencereye 45ml suyu koyup jelatinlerimizi içine kirip kisik ateste eritiyoruz arada karistiriyoruz. Erimis olan çikolatamizin icine eritilmis jelatini ilave edip güzelce karistiriyoruz ve sogumaya birakiyoruz. Bu arada 350 ml soguk sütümüzü 2 paket kremsanti ile köpürene kadar çirpiyoruz ve ilimis olan cikolata krema karisimini santiye yavasca dökerek karsitirarak yediriyoruz.

Pasta çemberimizin etrafini yagli kagitla sariyoruz ve kremamizi kekin üzerine döküyoruz, buzdolabinda 1 saat bekletiyoruz.

Bu sirada üzerine süslicemiz kremsantiyi hazirlayalim.:

150 ml soguk sütü 2-3 damla sari gida boyasi ekleyerek kremsanti ile köpürene kadar çirpiyoruz, buzdolabinda pastamiz bekleyene kadar bekletiyoruz.
Kremsantimizi küçük yuvarlak uçlu bir santi posetine doldurup pastamizin üzerine makarna sekli vererek sıkıyoruz. Üzerine çilek reçeli yayip beyaz çikolata rendeleyip süslüyoruz ve bir gece buzdolabinda bekletiyoruz.... AFIYET OLSUN....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder