29 Mart 2012 Perşembe

Reçelli yildiz kurabiye


malzemeler:

100 gr tereyagi
1 çay bardagi pudra sekeri
1 çay bardagi nisasta
1 yumurta
1 paket vanilya
yarim paket kabartma tozu
2-2,5 su bardagi un

içi için: çilek reçeli yada istege göre herhangi bir reçel

yapilisi:

Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alip, reçel hariç tüm malzemeleri ekleyip yumsak ele yapismicak hamur yoğuruyoruz. Hamurunuz cıvık olduysa azar azar un ilave edebilirsiniz. Hamurun üzerini streç filmle kapatip buzdolabinda yarim saat bekletelim. (Biraz donunca daha güzel sekil aliyor)

Ardindan hamuru iki parçaya bölelim, hafif unlayarak merdane yardımıyla yarım santimden az daha ince açalim. Daha sonra kurabiye kalıplarıyla yarisini tek kalipla çikartalim sonra diger yarisini hem büyük hem küçük kalipla ortalarini çikartalim. Önce tepsimize ortasi çikartilmamis hamurlarimizi dizelim ve üzerlerine bir çay kasigi reçel koyup sonra diger ortasi çikartilmis hamurlarimizi kapak olarak üzerlerine koyalim.

Önceden ısıtılmış 170° dereceli fırında 7-8 dakika kadar fazla kızartmadan pişirelim. Soguduktan sonra üzerlerine pudra sekeri serpelim... Hemen servise hazirdir... AFIYET OLSUN...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder