22 Mart 2012 Perşembe

Seritli yelpaze pogaça


malzemeler:

1su bardagi ilik süt
20-25 gr yas maya
1 yumurta (beyazi icine, sarisi üzerine)
1 çay bardagi siviyag
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi tozseker
yaklasik 4 - 4,5 su bardagi un
150 gr beyaz peynir
üzerine susam

yapilisi:

Mayayi ilik süt ile eritiyoruz.
Siviyagini, tuzunu, sekerini ve yumurta akini ilave edip karistiriyoruz. Unu eleyerek azar azar ilave edip yoguruyoruz, ele yapismicak yumsak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 1 saat oda sicakliginda mayalandiriyoruz. Mayalanan hamurumuzdan mandalinda büyüklügünde parcalar kopartip (yaklasik 15 tane cikiyor) dikdörtken sekilde çok az un ile aciyoruz. Peynirimizi kisa kenarina ucuna koyuyoruz ve hamurumuzun yarisina kadar seritler kesiyoruz, rulo yapip yelpaze sekli veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp bol susamliyoruz, tepside 30 sakika daha mayalandiriyoruz. Bu arada firinimizi 185°C isitiyoruz ve pogacalarimizi kizarana kadar pisiriyoruz... AFIYET OLSUN... 









3 yorum:

  1. dün gördüm bugün yaptım harika oldu.teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tarifim cok tutuldu, bende severek yapiyorum, sizi memnun edebildiysem ne mutlu bana :) afiyet olsun....

      Sil
  2. merhaba elinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş takipteyim sevgiler

    YanıtlaSil