24 Nisan 2012 Salı

Püre ve Pilav esliginde ET SOTE



Malzemeler:

1 kg dana kuşbaşı
2 adet soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 bardak et suyu
karabiber
kekik
tuz


Yapılışı:

Eti küp küp dograyip güzelce yikadiktan sonra düdüklü tencerede  üzerini geçecek kadar su koyup etler yumuşayana kadar haşliyoruz. Eti süzüyoruz. 1 bardak et suyu ayrıp, ayrı bir tencerede soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz, biberler ince doğranıp ilave edip tekrar kavuruyoruz. Domateslerin kabukları soyup ince doğrayip sogan biber karisimina katıp karıştırıyoruz. Ayırmış olduğumuz bir bardak et suyunu  ilave edip tuzunu ve karabiber katıyoruz. Daha sonra etleride katıp bir güzel karıştırıyoruz, ocağın altını kısıp, etleri suyunu çekene kadar pisiriyoruz, pistikten sonra kekik serperek altını kapatıyoruz. Püre ve Pilav esliginde  servis edebilirsiniz....  Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder