24 Temmuz 2012 Salı

firinda makarna


malzemeler:

yarım paket makarna

3 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı süt
1 çay sıvı yağ
 2 yemek kasigi kıyılmış maydanoz.
tuz, karabiber
Üzerine:
1 su bardağı rendelenmis kaşar peyniri
Yapılışı:
Makarnaları su ile paketin üzerinde yazilan dakikasina göre haşlayin. Süzün. Içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri,maydonozu, sıvı yağını ve sütü karıştırın.
  Makarnalarıda harcla birlikte karıştırın.
Kare bir borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp çok az un serpin ve makarnalı harcı tepsiye yayin.
 Üzerine kaşar peyniri rendeleyip. Tepsinin üzerini aluminium kagitla kaplayip
Önceden ısıtılmış 200° C fırında 15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz aluminium kagiti sermeyip üzerini kizartabilirsiniz ama kuru olmamasi için aluminium kagiti öneriyorum.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder