24 Temmuz 2012 Salı

Ramazan pidesi


malzemeler:

1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
1 tatli kasığı tozseker
1 paket kuru maya
2 çorba kasığı sıvıyağ
1 tatli kasığı tuz
4-4,5 su bardağı un

Üzeri icin: 

 1 yumurta sarısı
2 yemek kasığı sıvıyağ
3 yemek kasığı süt

Yapılışı:

 Su, süt ve şekeri karıştırın icinde toz mayayı eritin. Ardından tuzu siviyagini ilave edip tekrar karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumsak hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamuru üzeri kapalı 1 saat mayalandirin. Mayalanan hamuru ufaktan yogurup yağlı kağıt serili tepsinize elinizle yayın. Elinizle pide seklini verin.
 
Üzeri icin malzemeleri bir kapta karıştırıp hamurun üzerine birkez sürün. Hamuru tekrar 30 dakika dinlendirin. Şekil verdiginiz pideye tekrar şeritlerini belirleyip geri kalan yumurta karışımını sürüyoruz. Üzerine susam çörek otu serpip, 200 derece isitilmis fırında üzeri kizarana kadar pişiriyoruz.

Not: fırın kâsesine su koyup fırınınızın köşesine koyun, pidenizin daha güzel olmasını sağlayacaktır....

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder