4 Ağustos 2012 Cumartesi

Ispanakli peynirli gül böregi



malzemeler:

5 tane hazir taze tufka
1 adet kuru sogan
400gr ispanak
1 kase beyaz peynir
tuz, karabiber, pulbiber

yufkalari soslamak için:

3 yemek kasigi yogurt
yarim su bardagi süt
1 yumurta

üzerine 1 yumurta sarisi

yapilisi:

Firnimizi 200° isitiyoruz. Ispanaklairmizi güzelce yikayip süzüp ince dogruyoruz. Bir tavada ince dogradigimiz soganimizi siviyag ile kavuruyoruz. Ardindan dogramis oldugumuz ispanaklari soganimiza ilave edip hafif rengi degisene kadar kavuruyoruz. Tuzunu baharatini ve peynirini ilave edip karistiriyoruz ve ocaktan aliyoruz.

Yufkalari ortadan ikiye bölüp, üst üste koyup tekrar ortadan ikeye bölüyoruz, uzun serit halinde olacak. Yogurt, süt ve yumurtayi karistirip firça yardimi ile yukfkalarimizin üzerlerine sürüyoruz ve ispanakli peynirli harcimizdan uzunlamasina koyup sigara gibi rulo yapip, resimdeki gibi yavarlak sarip yaglanmis tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarisi sürüp kizarana kadar pisiriyoruz.

AFIYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder