4 Ağustos 2012 Cumartesi

Karnibahar köftesi


malzemeler:

Yarım karnıbahar
1 çay bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1 yumurta
5-6 yemek kaşığı un
2-3 dal ince kiyilmis maydanoz,
2 dal ince kiyilmis dereotu Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için 1 çay bardağı siviyağı

 yapilisi:

Pirinci yikayip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Karnabaharı parçalayıp haşlayıp, suyunu süzüp robottan çekiyoruz. Ardindan elimizle suyunu sıkınyoruz ki köftelerimiz sulu olmasin.
Soğanı ince ince doğrayıp, kiyilmis maydanoz ve dereotunu tüm malzemeyle karıştıriyoruz.
Son olarak yumurtayı ekleyip hafifçe karıştırıyoruz ki karışım fazla sulanmasın.
 Tavamiza siviyağı koyup hafif kizdiralim ve
  elimizi yağlayip köfte karışımdan alıp şekli verip, tavamizda kizartalim.
 (kasik yardimiylada yapabilirsiniz)

AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder