4 Ağustos 2012 Cumartesi

Yogurtlu tavuk çorbasi



Malzemeler:
1 kase yoğurt
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı un
tavuk suyu
2 but  haslanmis tavuk eti.
nane, tuz
 
yapilisi:
2 but tavugumuza üzerie çikacak kadar su koyup haslayalim.
Pismis olan tavuklarimizi suyundan çıkarıp soğutup didikleyelim.
Yoğurt ve yumurtayi çırpıp, içine unu ilave edip karistirlarim.
Tavuk suyunu süzgeçten geçirip tencerimeze alalim ve kaynatalim. Yogurt karisimini karıştırarak ilave edeleim ve tekrar kaynayana kadar karistiraya devam edelim. Kaynamaya baslayinca tavuklarimizi ilave edelim. 10 dakika pisirelim. Eger çorbaniz kati ise su ilave edebilirsiniz. Son olarak nanesini ve tuzu ilave ediyoruz.

NOT: Tuzunu en son ilave edinki çorbaniz kesik kesik olmasin....

AFIYET OLSUN...
 Sonra didiklenmiş tavukları ekleyin.
Sarımsakları soyup içine rendeleyin.
inmesine yakın tuzunu ayarlayıp , limon suyunu da ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder