27 Şubat 2013 Çarşamba

Gül'lü vanilya aromali kek

 
malzemeler:
 
165 g tereyagi
250 g un
125 g tozseker
3 yumurta
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
1 tatli kasigi gerçek vanilya
1 tutam tuz
 
yapilisi:
 
Firinimizi 180° C isitalim. Gül kek kalibimizi margrinleyip unlayalim, kekimizin kaliba yapismamasini saglayacaktir. Yumsamis olan tereyagimizi tozseker ve vanilya sekeriyle krema kivamina gelene kadar tahta kasikla karistiralim (malzeme biraz kati oluyor normaldir) Teker teker yumurtalari ilave ederek karistirmaya devam edelim. Ardindan unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve karistirmaya devam. Son olarak gerçek vanilyayi ilave ediyoruz, güzelce karisana kadar karistiriyoruz. Isitilmis 180° C firinda yaklasik 30-50 dakika pisiriyoruz.. (dakikasi firininiza göre degisebilir, kekinizin pistigini kürdan ile tespit ediniz) Kekimizi biraz soguttuktan sonra kalibindan cikartalim... AFIYET OLSUN.... 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder