21 Ekim 2013 Pazartesi

Muzlu parfe


 



Malzemeler:

2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker ...
2 yemek kaşığı un
1 poşet krem şanti (1 bardak süt kremşanti için)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 tane muz

Yapılışı:

Süt, şeker ve unu tencereye alıp, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra Vanilyayı ve hindistancevizini ekleyelim soğumaya bırakalım.

Toz kremşantiyi 1 bardak sütle çırpıyoruz ve muhallebiyi yavaşça kremşantiye ekleyip yediriyoruz ardından bir tane muzu ister dilim ister küp küp dograyıp kremaya karıştırıyoruz.

Dilediğiniz bir kalıbı hazırlayalım,
kalıbımızı streç film ile kaplayalım, üzerine findik ceviz meyve ne isterseniz koyabilirsiniz ardından
Kremayı kalıba boşaltalım. Ben silikon Gül kalıbı kullandım eğer silikon kalıbı kullanırsanız streç filme gerek yoktur.

Tatlımızı dondurucuda donduralım İstediginiz zaman çıkarıp, dilimleyerek servis edebilirsiniz..

Not: isteğe göre farklı meyve kullanabilirsiniz.
Tadı Maraş sakız dondurmasını anımsatıyor...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder