16 Kasım 2013 Cumartesi

DOLAMALI YAS PASTA




Malzemeler:

kakaolu pandispanyasi için:

3 yumurta
100 gr tozseker
1 paket vanilya 
100 gr un
 2 çay kasigi kabartma tozu
1 yemek kasigi kakao

24 cm çapinda yuvarlak pasta kalibi

Üzeri için:

1 paket hazir pasta kremasi
1paket kremsanti
ve kremalar için süt

yapilisi:

Yumurta ile tozsekeri 2-3 dakika köpürene kadar çirpiyoruz. Vanilyayi ekliyoruz. Un, kakao ve kabartrmatozunu karistirip yumurtali malzemeye karistiyoruz. Pasta kalibimizin sadece tabanini yaglayip unluyoruz ve Kek hamurumuzu kalibimiza döküyoruz. Önceden isitilmis 180° firinda 15-20 dakika pisiriyoruz. (pisirme süresi firininiza göre degisebilir kekinizi takip ediniz)

Yuvarlak kekimiz pistikten sonra sogumaya birakalim. Soguduktan sonra kekimizi ortadan ikiye keselim.

Rulo pandispanyasi için:

4 yumurta
1 buçuk çay bardagi pudra sekeri
1 çay bardagi misir nisastasi
1 çay bardagi un
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartma tozu

28cm 'e 38cm dikdörtgen firin tepsisi

üzerine: çilek reçeli (istege göre baska tat reçel kullanilabilir)

yapilisi:

Yumurta ile pudra sekerini 2 dakika çirpiyoruz.Diger malzemeleri ilave edip kisik ayarda karistiriyoruz. 
(tahin kivaminda olacak) 
Yagli kagit serili tepsimize kek hamrumuzu döküyoruz. 165° isitilmis firinda kekimizi tam 10 dakika pisiriyoruz. Pismis olan kekimizi sicakken rulo yapip sogumaya birakiyoruz. 

Pasta kremamimizi paketin üzerinde yazili miktarda süt ile çirpiyoruz. Yuvarlak Kakaolu kekimizin üzerine bir kismini sürüyoruz. Ardindan,

Sogumus olan kekimizi 5-6 esit parçaya kesiyoruz (resimde görebilirsiniz)
Kesilmis rulo parçalarimiza teker teker reçel sürüp birbirlerine ekleyip rulo yapiyoruz (resime bakiniz) ve yuvarlak kremali kekimizin üzerine koyuyoruz. Artan kremamizi kekin üzerine ve kenarlarina kapatacak sekilde sürüyoruz (detayi resimlerde görebilirsiniz) 

Krema yetersiz gelirse kremsanti ile kenarlarini kapatabilirsiniz.

Simdi sira süslemesinde
Kremsantimizi 1 bardak (200ml) süt ile çirpiyoruz, pastamizi santiyle kapliyoruz. Pastanin ortasini çatal yardimi ile dalgalar çizerek üzerine kakao serpiyoruz tabii bu tamamen istege bagli serpmeyede bilirsiniz. Ve üzerini santi ve seker hamuru yapilmis güller ve yapraklar ile süsüyoruz. (süslemesi tamamen size aittir, elinizde olan seker süslemeleriyle pastaniza dekor verebilirsiniz)


Pastamizi bir gece buzdolabinda bekletelim.... AFIYET OLSUN...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder