26 Aralık 2013 Perşembe

Bulgur salatası

 Malzemeler:

2 su bardaği iri bulgur
2 kuru soğan (taze soğanda olabilir)...
1 adet haşlanmış havuç
Bir su bardaği haşlanmiş bezelye yada konserve
1 konserve Mısır
4-5 çorba kaşığı sıvı yağı
1 adet limon suyu
Ince doğranmış Dereotu
Tuz

Hazırlanışı:

Derin bir kaba bulgurları alıp, bir parmak mesafe oluşacak kadar üzerine kaynar su döküp, üzerini kapatıyoruz suyun çekmesini sağlıyoruz. Havuçları küçük küplere doprayıp bulgura ilave ediyoruz. Geri kalan malzemeleri ekleyip, yağını tuzunu, limonunu ve dereotunu ilave edip karıştıyoruz..

Süslemesi için bir domatesi dilimlere kesip ortadan ikiye kesip tabağın kenarlarına dizdim.

Kalpli yumurta yapılışı:

2 haşlanmış yumurtayı sıcakken soyup karton kağıtın arasına koyun, üzerine tam ortasına bir odun çubuk koyup kenarlarını lastıkle sıkıca bağlıyoruz. Ve soğuması için kenara koyuyoruz. Son olarak yumurtaları dilimleyip tabağın kenarına diziyoruz detayı resimde..

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder