6 Mart 2014 Perşembe

Fırında Brokoli gratin


Malzemeler:

1 büyük kâse Brokoli
1 büyük kâse Karnıbahar
2 orta boy Havuç
3-4 Patates

Beşamel sosu:

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber, muskat, tuz

Üzerine:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: 

Bütün sebzeleri haşlayalım suyunu süzüp az soğutup borcama yayalım.

Beşamel sosunu hazırlayalım: bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan 
2-3 dakika sonra ocaktan alıp sebzelerin üzerine eşit şekilde yayalım. 
Üzerine kaşar peyniri rendeleyelim ve ısıtılmış fırında 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim... 

AFIYET OLSUN..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder