14 Mart 2014 Cuma

Gül poğaça

Gül poğaça

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağı
1 tane yaş maya (42 gramlık)
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
2 tatlı kaşığı tozşeker 
2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)

İç harcı için :

Beyaz peynir, isteğe göre başka iç harcıda koyabilirsiniz

Yapılışı:

Ilık sütü, ılık suyu, tozşekeri yoğurma kabına alıp mayayı içinde eritelim. Sonra sıvıyağını 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını ekleyelim. Tuzunu ilave edip alabildiği kadar unu eleyerek, kulak memesi yumşaklığında bir hamur yoğuralım. Yaklaşık 1 saat kadar mayalandıralım. Mayalandıktan sonra  hamurdan mandalına büyüklüğünde parçalar alıp, çay tabağı büyüklüğünde açalım. Resimdeki gibi hamuru bıçak yardımıyla 2 cm kadar keselim. Ortasına iç harcımızdan koyalım ve bir ucundan U şeklinde yapıp uçlarını birleştirelim, diğer uclarıda aynı şekilde birbirlerine saralım Gül şeklini verelim. Detayları resimde görebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ister susam çörek otu serpebilirsiniz. . Şimdi fırınımızı 180-200 dereceye açıp ısıtalım bu arada Poğaçalarımız fırın ısınana kadar tepside mayalansın. Poğaçarı üzerleri kızarana kadar pişirelim.. 
AFIYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder