21 Mart 2014 Cuma

Kalpli Mozaik kek

Kırmızı kalpli keki için:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1,5 paket kabartmatozu
2-2,5 su bardağı un

Yapılışı:
Yumurtalarla tozşekeri köpükleşene kadar 5 dakika çırpın. Geri kalan malzemeyi sırasıyla ilave edip çırpalım akıcı bir kek hamuru elde edelim. Gida boyasını ekleyip renklendirelim. Yağli kağıt serili fırın tepsisine hamurumuzu dökelim Isıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakin sonra kalp şeklinde kalıpla kalpler çıkartalım.
Mozaik keki için:
200 gr tereyağı
200 gr tozşeker
1 pkt vanilya şekeri
4 yumurta (sarısı beyazı ayri)
300 gr un
yarım pkt kabarma tozu
6 yemek k. süt
2-3 yemek k. bitter kakao yada 100 gr rendelenmiş bitter cikolata
2 yemek k. süt

Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: düz derin dikdörtgen kek kalıbımızı margarinleyip unluyoruz.
Yumsamis tereyağını şeker ve vanilyayla krema kıvamına gelene kadar cirpiyoruz. Yumurta sarilarini teker teker cirparken ekliyoruz. Un ile kabartma tozunu karıştırıp yavaş yavaş karışıma ekleyip karıştırıyoruz (çırpmıyoruz).
Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta köpürene kadar cirpiyoruz, yarısını kek hamuruna karıştırıp yarısını hamura yediriyoruz. Hamurdan 3te birini ayırıp icine kakao ve 2 yemek
kasığı sütü ekelyip karıştırıyoruz.

Kek kalıbımıza önce beyaz hamurdan tabanı kapanacak şekilde koyuyoruz, birazda üzerine kakao'lu hamurdan koyup çatalla az alt üst edelim. 
Kalpli keklerimizi sıra sıra kalıbımıza dizelim.
Ardından önce beyaz kek hamurunu sonra kakaolu hamuru döküyoruz ve çatalla beyazla kakaolu hamuru alt üst çevirip mozaiklesmesini sağlıyoruz.
190 derece isitilmis fırında yaklaşık 50-60 dakika pişiriyoruz. Kekimizi kalıbında çıkartıp soğutuyoruz dilimleyip servise sunuyoruz...

AFİYET OLSUN....
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder