26 Mart 2014 Çarşamba

Kolay poğaça croissant

Kolay poğaça croissant

Malzemeler:

Yuvarlak hazır milföy hamuru (ben 2 tane yuvarlak hamur kullandım)
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
Beyaz peynir ve kaşar peyniri 

Yapılışı:

Önce fırınımızı 200 dereceye ısıtalım.
Milföy hamurunu 8 eşit parçaya keselim üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürelim bu pişerken yapışmasını ve peynirin dışarıya akmamasını sağlayacak. Sonra dilimlere beyaz ve kaşar peyniri koyup resimdeki gibi rulo yapalım. İsteğe göre sade veya başka iç harcıda koyabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırına sürelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Hemen servis edebilirsiniz.. 

AFIYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder