6 Mart 2014 Perşembe

Mantar sosu

Makarnaların yanına yakışan bir sos..

Mantar sosu

Malzemeler:

250 gr mantar
2 yemek kaşığı sıvıyağı
200 ml krema
1 tatlı kaşığı un
yarım su bardağı su
Karabiber
Tuz
Ince kıyılmış maydanoz 

Hazırlanışı:

Mantarların saplarını ayırıyoruz ve mantarların başlarını güzelce yıkıyoruz. Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesiyoruz. Sıvıyağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavuralım (yaklaşık 2-3 dakika). Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı dökelim karıştıralım, 5-6 dakika kadar pişirelim. Karabiberini tuzunu ekleyelim. Yarım su bardağı suya 1 tatlı kaşığı unu açalım ve kremalı mantara ilave edelim 2-3dakika kadar daha karıştırarak pişirelim. Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyelim karıştıralım. Sosumuzu sıcakken servis edelim.. 
AFIYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder