3 Mart 2014 Pazartesi

Ton balıklı güneş pizza

Ton balıklı güneş pizza..

Hamuru için:

350-400 gr un
1 pkt maya (kuru veya yaş farketmez)
1 çay k. tozşeker
2 çay k. tuz
200 ml ılık su
4 yemek k. sıvıyağ

Üzeri için: 

200 ml domates püresi
ton balık
kekik
rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Unu eleyerek yumsak bir hamur elde ediyoruz. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalandiriyoruz.
Yuvarlak tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Tezgahın üzerine un serpip hamurumuzu tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve tepsiye alıyoruz. Resimdeki gibi ortasından başlayıp pasta dilimler gibi kenarına 4 parmak genişliğinde bırakıp kesiyoruz.
Üzerine halka şeklinde domates püresini yayıyoruz. Domates püresinin üzerine ton balığımızı kekiğimizi ve kaşarımızı yayıyoruz. Kesmiş olduğumuz dilimleri harcın üzerine alıp kenarlarından ucunu altına koyuyoruz, böylece güneş şeklini alacaktır. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Ve 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz (yaklaşık 15-20 dakika ama bu fırına göre değişebilir) sıcak servis ediyoruz...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder