1 Mayıs 2014 Perşembe

Kıtırlı sürpriz kek (cheese kek)

Kıtırlı sürpriz kek (cheese kek)

Hamuru için: 

180 gr yumşamış tereyağı (1paketin yarısı kadar)
1 yumurta
185 gr tozşeker (ince 1 su bardağı dolusu, tepeleme)
300 gr un (3 ince su bardağında un)
35 gr kakao (3 yemek kaşığı)
1/2 paket kabartmatozu 

Üzerinin kırıntısı için:

50 gr un (1/2 ince su bardağı)
1 1/2 çay kaşığı dolusu tarçın

Kreması için:

500 gr yağsız süzme yoğurt (Mager Quark, fromage blanc)
125 gr tozşeker (1 ince su bardağından 2parmak eksik)

125 gr yumşamış tereyağı 
45 gr Mısır nişastası (1/2 ince su bardağı)
1 paket vanilya şekeri
1 vanilya aroması (olmasada olur)
3 yumurta (sarısı beyazı ayırılacak)
1 çay kaşığı limon suyu

Hamuru için:

Yumşamış tereyağını, tozşekeri, yumurtayı, unu, kakao'u ve yarım paket kabartma tozunu karıştırarak güzel bir hamur elde edin. Yuvarlak 26 cm çapında bir pasta çemberinin tabanına yağlı kağıt serin ve hamurdan 3te 1ini ayırın geri kalan hamuru kalıba güzelce elinizle kenarlarına doğru 5 cm çıkacak şekilde yayın. Hamur tabanına çatalla delikler batırın.

Kremanın hazırlanışı:

Yağsız süzme yoğurdu (magerquark, fromage blanc), tozşekeri ve yumşamış tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından nişastayı vanilya ve aromasını ekleyin çırpın. Yumurtaları ayırın sarılarını kremaya ekleyin ve güzelce çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpük hâline gelene kadar çırpın, kabı ters çevirdiğinizde yumurta akı kabtan düşmüyorsa tamamdır. Çırpılmış yumurta aklarını limon suyu ile birlikte kremaya ilave edin güzelce yedirin karıştırın çırpmayın.
Kremayı hazırlamış olduğunuz hamur tabanının üzerine dökün, spatula yardımıyla üzerini düzeltin.

Üzerinin kıtırı için:

Ayırmış olduğunuz hamura un ve tarçını ekleyin yoğurun, kırıntılı bir hamur elde edin gerekirse un ekleyin. Ben mixerimden yardım aldım hamurum daha güzel kırıntılar hâle geldi daha güzel sonuç aldım. Kırıntılı hamuru kremanın üzerine güzelce paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derece havalı ayarda 60 dakika pişirin. 45.dakikada üzeri kararmasın diye üzerine bol bir şekilde aluminyum kağıtı koydum ve devam pişirdim. 60 dakika sonra fırını kapatın. Fırın soğuyana kadar  kapağı açık şeklide keki fırında dinlendirin. Sonra çemberini çıkartın ama önce bir bıçakla kekin etrafından geçinki, çemberi çıkarırken parçalanma olmasın. Keki bir telin üzerine alıp soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına alın. Nezaman isterseniz servis edebilirsiniz ama kreması soğuk olunca daha hoş oluyor... 

AFIYET OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder