1 Mayıs 2014 Perşembe

Süt reçeli

Bu tarifim bütün üyelerime gelsin ama öncelikle Türkiye'de bulunan üyelerime gelsin 😉 
Neden diyeceksiniz? yapmış olduğum rafaello toplarındaki malzemeden 'süt reçeli' Türkiye'de nereden temin edilebileceğini bilmediğim için kolay bir alternatif buldum ve hemen denedim, rafaello toplarını denemek isteyen ve marketlerde aslını bulamayanlar tarifime buyursunlar 😊 
Bu arada kahvaltılarınızda ekmek üzeri-arası denemeyi unutmayın 😉

Süt reçeli

Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Sütü ve tozşekeri derin bir tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında kabartma tozunu ekleyin bu arada biraz köpürebilir siz karıştırmaya devam edin köpükler sönecektir. Ve yaklaşık 30 dakika ile 45 dakika arası pişirin, başında bekleyerek ara ara karıştırın ki dibine tutmasın. Kaynadıkça dakikalar geçtikçe renginde pembeleşme olacak ve katılaştığının farkına varacaksınız. Hafif katı ile akıcı bir kıvam olacak. Reçeli bir cam kavanoza boşaltın soğumaya bırakın. Bir litre süt'ten 402 gram reçel çıktı 😊

Ilk denemem olduğu için ben 45.dakikada kenara aldım, eğerki rafaello topları için kullanmak isterseniz 35.dakikada kenara alabilirsiniz, hem rengi daha açık olmuş olur ve soğudukçada zaten katılaşıyor.

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder