2 Haziran 2014 Pazartesi

Ev yapımı Rocher çikolatası


Çok az malzemeyle kolay lezzetli bir çikolata tarifim sonunda hazır 😊 Tadında bukadar benzerlik olacağını hiç düşünmemiştim ama gerçekten tıpa tıp aynı diyebiliriz.. Bakalım sizler beğenecekmisiniz.. 
Yeni tarifime buyurun arkadaşlar... ❤️

Ev yapımı Rocher çikolatası

Malzemeler:

1 küçük kâse kavrulmuş fındık
4 yemek kaşığı Nutella
3 tane gofret dondurma külahı

İçine: tam fındık taneleri 


Kaplamak için: 

1-2 paket sütlü çikolata


Hazırlanışı:

Kâsede olan fındıkları rondondan iri kırılacak şekilde geçirin ve bir kaba alın. Üzerine 4 yemek kaşığı Nutella ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı 15 dakikalığına buzluğa atın. 
Ayrı bir tabağa külahları elinizle ufak parçalar haline gelecek şekilde ufalayın.

Biraz donmuş olan çikolata karışımını  dolaptan alıp (hafif elinizi ıslatın isterseniz, yuvarlaması daha kolay olacaktır) cevizden az daha küçük toplara yuvarlayın, içine 1 tane tam fındık yerleştirin tekrar yuvarlayıp külah kırıntısına bulayın tekrar 15 dakikalığına buzluğa atın. 

Bu arada sütlü çikolatamızı benmari usulü eritelim. 

Toplarımızı eritilmiş çikolataya bandırıp fazla çikolatasını akıtıp yağlı kağıtın üzerine alıp oda ısısında donmasını bekleyelim (isteyen buzdolabında bekletebilir) donduktan sonra hemen servis edip tüketebilirsiniz... 

Not: benim tarifimden toplam 16 tane top çıktı birazda iri yuvarlamışım 😁 siz isterseniz malzemeyi daha fazla arttırıp ve topları ufak yuvarlayıp daha çok hazırlayabilirsiniz.

AFIYET OLSUN..




2 yorum:

  1. sitenizi ev yapımı çikolata tarifi ararken buldum ve çok beğendim çok farklı ve şık tarifler var ellerinize sağlık. size tarif ile ilgili birşey soracağım cevap verebilirseniz çok memnun olurum misafirim gelecek ve bu çikolataları kahve yanına yapmak istiyorum bu tarifi önceden yapıp difrize koymak işimi kolaylaştıracak .acaba olabilirmi veya kaç gün öncesinden yapabiliriz için de dondurma külahı olduğu için buzdolabında beklerken gofretler yumşayıp çıtırlığını kaybetmiyormu ellerinize sağlık sevgilerimle .nİlgün...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Nilgün hanım öncelikle yorumunuzu çok geç gördüğümden ve cevaplıyamadığımdan dolayı çok özür dilerim... Bu tarifi önceden hazırlayıp buzdolabinda bekleyebilirsiniz çıtırlığını kaybetmeyecektir.. Ve tarifimi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim saygıyla sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil