2 Haziran 2014 Pazartesi

Havuç tatlısı


Malzemeler:

5-6 orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 paket pötibör kakao'lu bisküvi

Muhallebisi için:

1 kilo süt
4 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti 

Üzeri için: hindistancevizi 


Hazırlanışı:

Havuçları yıkayıp soyun ve bir tencereye rendeleyin. Üzerine tozşekeri, margarini ve cevizleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince içine tarçını ekleyin ve bisküvileri elinizle malzemeye kırın ve karıştırın. Dikdörtken bir borcama malzemeyi yayın soğumaya bırakın. Bu arada üzerinin muhallebisini hazırlayın.

Vanilya ve toz şanti hariç geri kalan malzemeri bir tencereye alıp koyu kıvama gelip katılaşana kadar pişirin. Ocaktan alın vanilyayı ekleyin. 5-10 dakika soğumaya bırakın. Ardından tozşantiyi muhallebiye ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar mixerle çırpın. Kremayı Havuçlu karışımın üzerine yayın, son olarak üzerine hindistancevizi serpin. Buzdolabında soğumaya bırakın.. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz..

AFIYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder